Comfortabel ouder worden op Brabants grootste, en misschien wel Nederlands mooiste eiland, wie wil dat niet? Kies voor levensloopbestendig wonen in nieuwbouwplan Amaliahof in het comfortabele dorpje Andel. Geniet van de prachtige natuur die het Land van Altena te bieden heeft. Maak kennis met de streek en profiteer van snelle uitvalswegen naar gezellige kleine en grotere omliggende plaatsen zoals vestingstad Woudrichem, Zaltbommel, Dordrecht en ’s-Hertogenbosch.

Andel heeft 2.500 inwoners en hoort bij de gemeente Altena. Die ontstond in 2019 na een fusie van drie buurgemeenten. Het Land van Altena, waarin ook Andel gelegen is, is volledig door water omgeven – een heus eiland dus! – en door goede uitvalswegen met de omgeving verbonden.

Aarde en water zijn er vaste thema’s. Aan de noordzijde vindt u het stroomgebied van de Waal (ter hoogte van Andel: de Nieuwe Merwede), en aan de zuidkant stroomt de Maas – op dit punt de Bergsche Maas. Aan de westzijde vindt u Nationaal Park De Biesbosch, het thuis van onder meer de bever, boommarter en ree. Aan de oostelijke zijde wordt het Land van Altena begrensd door de bij waterliefhebbers populaire Afgedamde Maas, een oude tak van de Maas, die ooit bij het plaatsje Well werd afgedamd.

Amaliahof is gesitueerd op een steenworp afstand van de kalme Afgedamde Maas. Het water in de omgeving van Andel is populair bij toeristen en watersporters. Dat merkt u bijvoorbeeld aan de aangename sfeer tijdens de zomermaanden. Met tal van aanlegsteigers is Andel ook nog eens ‘thuishaven’ voor de pleziervaart. Houdt u van water, dan komt u in Andel aan uw trekken!

Andel en omgeving bieden alle luxe en comfort. U vindt er diverse supermarkten en er zijn tal van winkels. Op het gebied van gezondheidszorg zijn er in de omgeving volop voorzieningen. Verder zijn er veel fijne restaurants en cafés en ook onderwijs is er goed geregeld. Andel heeft een rijk verenigingsleven. Zo is er een voetbalvereniging, een ijsclub en een tennisvereniging. Bijzonder weetje: Andel heeft twee muziekverenigingen die op hoog niveau in de Nederlandse muziekwereld uitkomen.

Google Maps